Tallers STEM

Tallers científics a mida

El millor mètode per incorporar les STEM a l’aula

Descobreix els tallers STEAM que proposem per escoles, centres cívics i biblioteques i introdueix-te en el món de les ciències, la tecnologia, l’enginyeria i les matemàtiques de la manera més divertida! Comença a reservar les activitats que reforcen el desenvolupament d’una o varies de les competències bàsiques del teu alumnat amb una metologia activa i dinàmica.


La potència dels fractals
Has sentit mai a parlar dels fractals? Et creus capaç de crear figures infinites? Aprèn a dibuixar, construir i crear fractals de grans dimensions. Aprèn els secrets per construir figures infinites!
Corbes i superfícies reglades
Tenim bon traç per dibuixar una circumferència perfecta? Si tinguéssim un regle seríem capaços de dibuixar-la millor? Què és el que es pot dibuixar a partir de rectes?
Desencriptem el missatge secret
De quina manera s’encripten per tal que ningú més les conegui? Endinsa’t en aquest taller per conèixer la màgia darrera la criptografia!
Les bombolles de l’Anton: Geometria amb bombolles de sabó
Tots hem jugat alguna vegada amb bombolles de sabó! Tot sembla molt simple, però darrere aquestes innocents i divertides figures s’hi amaga un formidable entramat matemàtic amb molta història.
La química del slime
Què s’amaga darrere la química del Slime? Sabries dir de què depèn la viscositat o podries preveure la forma geomètrica del Slime al cap d’un temps?
Reaccions químiques
Descobrirem què són els canvis d’estat, què és el pH, i com treballem els científics i les científiques al laboratori de forma segura.
Coets d’aire
Com podem fer coets impulsats per aire que volin el més lluny possible?
L’autòmat pintor
Podries construir un autòmat amb materials quotidians? Crearem el nostre autòmat pintor, que funcionarà gràcies a un circuit elèctric que construirem.
Batega amb la ciència
Com ho fan els nutrients i l’oxigen per repartir-se per tot el cos? Què en sabem de l’aparell circulatori? Sabem reconèixer la funció de les diferents parts del cos?
Som conductors
Per on viatja la llum des de l’interruptor fins la bombeta que encèn? Podem aconseguir que l’electricitat viatgi per qualsevol material?
Cuinem amb la ciència
Quan s’ha de posar la sal quan fem un brou? I quan bullim verdura? Quin fenomen explica el procediment per fer-nos un te?
Catapulta la teva punteria
Construeix una catapulta i encerta el teu objectiu. Com funciona una catapulta?
La ciència darrera el vol
Com podem modelitzar el vol que farà un avió de paper? Quines variables podem modificar que tinguin un resultat significatiu?
STEM respirant
Com respirem els humans? Construirem una maqueta del sistema respiratori i simularem aquest procés.
Robo-sumo
Construirem i programarem un robot que sigui capaç d’enfrontar-se a altres robots en combats de Robo-Sumo.
El conte matemàgic
Taller ONLINE pels més petits. Explicarem uns contes plens de matemàtiques i màgia.
Robot al rescat
Construirem un robot i el programarem per rescatar un nàufrag que es troba en una illa envoltada de taurons famèlics.
Descobrim la BeeBot
Aconseguirem comunicar-nos amb la BeeBot a través del llenguatge de programació per tal que arribi allà on ens hem proposat?
Robot slalom
Serem capaços de programar un robot perquè pugui superar un circuit d’eslàlom? Controlarem els moviments d’un robot per definir la seva trajectòria en un circuit d’eslàlom.
La clau del robot
Construirem un robot i el programarem perquè agafi la clau de l’illa, que és inaccessible per nosaltres!
Robot llenyataire
Serem capaços de crear un programar òptim de manera que el robot mBot pugui talar el màxim d’arbres en el menor temps possible?
La grandesa del més petit
Saps què passa si fem una cosa gran ben petita? Què canvia en ella? Què és la nanotecnologia i quines implicacions té al nostre dia a dia?
Fold & Cut
Quants talls calen per retallar un quadrat? Seria possible tallar-lo amb només un tall? En aquest taller descobrirem l’increïble teorema del Fold&Cut!