Colònies escolars i camps d’aprenentatge

eXplorium és un projecte que fomenta el coneixement i l’interès per la ciència, la tecnologia, l’enginyeria i les matemàtiques (STEM) a través de l’educació en el lleure. Amb aquest objectiu, creiem que els espais de sortides i colònies escolars són ideals per poder experimentar tot allò que resultaria impossible fer a l’aula.

Organitzem colònies escolars científiques per escoles i AMPAS amb la màxima garantia de qualitat arreu de Catalunya. Unes instal·lacions amb un bon servei, confort i bona situació; combinades amb un equip de monitors professionals i vocacionals, són garantia d’èxit a totes les estades. Oferim un servei on adeqüem, planifiquem i adaptem cada centre d’interès segons les necessitats de cada grup i tenint en compte les necessitats individuals de cada nen.

Adaptem cada projecte de colònies escolars a les necessitats tant dels alumnes, com del centre educatiu, com dels professors; tot amb la intenció de crear un espai de convivència pedagògic on poguem treballar les STEM per mitjà de la diversió i el lleure. Per descomptat, tot el nostre equip és plenament conscient que ha d’existir un equilibri entre activitats lúdiques i activitats pedagògiques, tot desenvolupat amb supervisió per tal de garantir la màxima seguretat als alumnes.


⬇️ Descobreix les nostres colònies! ⬇️


Colònies escolars científiques cicle inicial
Educació Infantil – Educació Primària (Cicle inicial)

Abrakaciència

Els infants conviuran amb les Bruixes i els Bruixots, que un cop cada molts anys tenen l’oportunitat de conquerir el món amb la seva màgia.

L’aparició d’un inspector, encarregat de regular que no es faci màgia, fa trontollar la vida de les Bruixes i dels infants, que hauran de demostrar que el que sembla màgia… és ciència!

joc de densitats
JOC DE DENSITATS
Un objecte no flota perquè pesi poc o perquè sigui petit, sinó que depèn d’altres factors. Proposem petits reptes sobre la massa i el volum de diferents objectes, aliments i substàncies per descobrir el concepte de densitat. 
paracaigudes manualitat
PARACAIBRUIXES
Disposarem de diferents materials, que haurem d’aconseguir superant reptes matemàtics, i amb aquests haurem de dissenyar, construir i provar l’artefacte que permetrà fer volar un ou de gallina sense que pateixi cap incident durant la seva caiguda.
BeeBot
CAMÍ A LA CAPSA MÀGICA
Aprenem el llenguatge de diferents robots, adequats a l’edat dels infants, i els programem per tal de fer-los arribar a la capsa que ens permet resoldre l’enigma final de les colònies.

Educació Primària (Cicle inicial – Cicle mitjà)

Tiranocièncius

Els infants es veuran immersos al Juràssic Camp, un santuari on es té cura d’ous de dinosaure rescatats d’indrets on serien utilitzats per exposició i lucre de grans empreses.

És un espai mantingut en secret i protegit per activistes anònims/es. Diferents esdeveniments relacionats amb el benestar dels ous crearan noves necessitats que motivaran les activitats i els projectes al voltant d’aquest eix.

Colònies escolars científiques cicle inicial - mitjà
Tirolina
TIROLINA
Seguim la filosofia tinkering per a la construcció d’un artefacte a partir de diferents materials que pugui fer desplaçar un ou per una tirolina sense que es trenqui.
Cúpules de leonardo
CÚPULES DE LEONARDO
Construcció i mesura de diferents models de cúpules, utilitzant un sol tipus de peça i sense cap nexe d’unió.
Terratrèmols WeDo 2.0
TERRATRÈMOLS
Construirem un robot que ens permetrà simular terratremols. Així podrem dissenyar i construir els edificis més resistents que podran protegir els ous de dinosaure. 

Colònies escolars científiques cicle mitjà
Educació Primària (Cicle mitjà – Cicle superior)

Piro – eXperimenta

Els infants coneixeran la PiroFrog, una simpàtica granota amb pell de lava que els acompanyarà en la descoberta del foc.

A través de l’experimentació els infants deixaran enrere la por, s’embarcaran en petits reptes que hauran de resoldre i generaran noves preguntes al voltant del foc.

BOLES DE FOC
Crearem una bola de foc amb la capacitat d’absorbir l’energia del foc. Serem capaços de tocar el foc?
ELS COLORS DEL FOC
Petits reptes sobre el foc, els seus components i la manera com es porten les flames. Són sempre de color taronja? Com es propaga el foc d’un llumí encès?
FANALETS GIRATORIS
Aprofitarem els corrents de convecció que crea l’aire al ser escalfat per les flames per fer girar un fanalet.

Educació Primària (Cicle superior) – Educació secundària

L’escamot del bosc

Com a vilatans i vilatanes d’un poble del pirineu els joves tindran al seu càrrec la gestió d’un bosc mancomunat.

Haurem d’aprendre a aprofitar els seus recursos superant una pila de reptes científics al voltant de la relació entre humans i boscos.

Camps d'aprenentatge científic cicle superior
GESTIONEM EL BOSC MANCOMUNAT
Al llarg de totes les colònies viurem l’aventura de gestionar el bosc a través d’un joc semicooperatiu de lògica i estratègia que ens permet simular la gestió forestal. Aconseguirem salvar el bosc tot i treure-li el màxim rendiment?
DESFORESTACIÓ
Ens familiaritzarem amb el llenguatge de programació per blocs, posarem en pràctica els sensors que componen l’mBot i indagarem sobre com el procés de mecanització de la tala d’arbres ha influït en la desforestació actual. 
PREVENCIÓ D’INCENDIS
Per veure com afecta la gestió forestal als incendis realitzarem unes maquetes de bosc gestionat i no gestionat. Finalment les cremarem, com evolucionarà el foc en cada una d’elles?

Ets un centre educatiu i vols experimentar les ciències i la tecnologia fora l’aula?
Explora el món dels camps d’aprenentage científics i tria les teves colònies escolars amb eXplorium!