eXplorium pretén despertar l’interès pel coneixement de les disciplines STEM (la ciència, la tecnologia, l’enginyeria i les matemàtiques) entre els més joves. A través de les activitats extraescolars volem aconseguir que els alumnes se sentin partícips del seu aprenentatge.

Veiem l’educació en el lleure com un element essencial i una gran oportunitat per a l’enriquiment educatiu dels infants i joves. Treballem amb la intenció de complementar el projecte educatiu dels centres escolars i afavorir el desenvolupament personal i la formació integral dels participants. Sobre tot, busquem un valor diferencial sobre les extraescolars tradicionals, creant un espai dinàmic i creatiu on els alumnes puguin gaudir d’activitats divertides, originals i educatives.
Per aquesta raó, oferim a les escoles un ventall d’activitats complementàries o extraescolars enfocades a treballar les STEAM a l’aula d’una manera diferent. Amb les nostres activitats als alumnes aprendran a pensar críticament i construiran la seva base tecnològica, matemàtica i científica.

EXPLOREM
Educació Infantil
A l’extraescolar d’Explorem treballem el mètode científic mitjançant la tecnologia, les matemàtiques i la ciència experimental. Amb reptes adaptats a l’edat, els alumnes aprendran amb l’objectiu de resoldre una missió global.
EXPLOREM
Educació Infantil
En què consisteix?
A l’extraescolar d’Explorem realitzem activitats que afavoreixen el pensament científic mitjançant la tecnologia, les matemàtiques i la ciència experimental per l’etapa infantil.

Les activitats tenen un gran component sensorial en el que els infants manipulen utilitzant una gran varietat de materials adaptats a l’edat. En cada sessió es planteja una proposta diferent buscant sorprendre i generant expectació setmana a setmana.
S’utilitzen robots com la BeeBot, el Matata i el Code-a-Pillar per treballar el pensament computacional. Pel que fa al material de ciències s’introdueixen estris de mesura com la cinta mètrica, la balança o la pipeta.

Beebot pintora
Afegint un retolador a una BeeBot investigarem quines formes es poden dibuixar i quines no.

Poder de l’aire
Construirem un cotxe impulsat per un globus utilitzant materials com paper, canyetes, pals…

El camí de la caca
Veurem com funciona l’aparell digestiu des que mengem galetes fins que n’expulsem els residus.

TECNOCIÈNCIA
1r i 2n de Primària
A les activitats de l’extraescolar de Tecnociència connectem les diferents disciplines STEAM a partir de la resolució de reptes científics. Treballem a partir de materials adaptats a l’edat buscant desenvolupar l’enginy, el raonament i la curiositat de l’alumnat.
TECNOCIÈNCIA
1r i 2n de Primària
En què consisteix?
A l’extraescolar de Tecnociència realitzem activitats que afavoreixen el pensament científic mitjançant la tecnologia, les matemàtiques i la ciència experimental per cicle inicial de primària.

Treballem programant robots adequats per aquesta edat com el Neuron o Hi Edison, fomentem el pensament lògic i el raonament amb jocs especialitzats i ens iniciem en el món de l’experimentació i el mètode científic.
Treballem el mètode científic a través de la construcció de petits projectes de ciències. Amb reptes adaptats a l’edat dels alumnes que es compliquen progressivament alhora que incorporen nous materials.

Reaccions químiques
A partir de tres reaccions diferents veurem com experimentant podem entendre què passa.

Bateries amb llimona
Utilitzarem llimones per encendre un llum. Tractarem tant aspectes de química com electrònics.

Autòmat dibuixant
A partir del repte de construir una màquina que dibuixi, aprendrem, a connectar motors i farem un autòmat.

CIÈNCIA
3r a 6è de Primària
A les activitats de l’extraescolar de Ciència introduïm als alumnes el pensament científic connectant amb la resta de disciplines de les STEAM. Els alumnes resoldran reptes científics amb materials professionals de laboratori i reciclats.
CIÈNCIA
3r a 6è Primària
En què consisteix?
A SCIENCE introduïm l’alumnat al pensament científic mitjançant l’experimentació. Les activitats i reptes que es proposen connecten diverses disciplines com la química, la física, la biologia, les matemàtiques, la geologia, l’arquitectura, la robòtica, etc.

Per una banda, ens agrada utilitzar materials reciclats perquè els infants vegin la importància de la reutilització i de l’accessibilitat d’algunes de les sessions que fem. Per altra banda, també utilitzem molts materials professionals de caràcter científic.

Slime
Farem el nostre propi slime per aprendre sobre els estats de la matèria i les reaccions de polimerització.

Bossa Leds
Farem una bossa a la que se li encenguin llums quan estigui tancada. Treballarem electrònica i també art!!

Reaccions químiques
A partir de la reacció del rellotge químic haurem d’aconseguir controlar cada quants segons reacciona.

BÒTIX
3r a 6è de Primària
A les activitats de Botix treballem el pensament computacional centrant-nos en les àrees de la tecnologia i l’enginyeria. Introduïm les STEAM a través de la robòtica, la programació de videojocs i els jocs de lògica i raonament.
BÒTIX
3r a 6è de Primària
En què consisteix?
A robòtica treballem la robòtica des d’una vessant educativa, amb una gran diversitat de materials. Aprendrem a programar diverses màquines i videojocs de la manera més divertida, i així anirem fent les primeres passes en el món de la programació, donant molta importància al pensament computacional.

Durant el curs utilitzem una gran varietat de robots educatius i diferents llenguatges de programació per blocs, per tal que els alumnes siguin flexibles i aprenguin a utilitzar els seus coneixements en diferents situacions.
Els materials que s’utilitzaran com a suport per treballar els continguts seran robots (com per exemple mBot o els robots de Lego Wedo, Spike i Mindstorms), programes d’ordinador (com l’Scratch, Tynker o MakeCode), màquines (com plaques MakeyMakey o Micro:bit) o diferents jocs enfocats a la millora del pensament computacional (com Gravity Maze o Robot Turtles).

Programació amb Spike
Muntarem i programarem un robot capaç de distingir colors i així classificar diferents peces.

Robosumo
Huarem de dissenyar, muntar i programar un robot per fer combats i intentar que no surti del ring.

Arduino
Apendrem a controlar servos amb l’arduino per acabar fent un braç capaç d’agafar petits objectes.

CLUB STEM
Educació Secundària
El Club STEM va més enllà d’un simple taller de ciència. Pretén ser un espai on es realitzen projectes de diverses sessions de durada aprofundint així en els diferents aspectes de cada activitat.
Club STEM
Educació Secundària
En què consisteix?
El CLUB STEM va més enllà d’un simple taller de ciència. Pretén ser un espai on es realitzen projectes de diverses sessions de durada aprofundint així en els diferents aspectes de cada activitat.

Mitjançant l’aprenentatge basat en projectes i combinant noves tecnologies amb tot tipus de materials, s’estimularà la creativitat i el treball en equip en tot moment, desenvolupant tot tipus de ginys i afrontant reptes i competicions durant tot el curs amb l’acompanyament d’un mentor/a.

Catapultes
Dissenyarem i construirem catapultes amb fusta per tal d’aconseguir que volin el més lluny possible.

Cianotípia
Farem diferents experiments a partir de fer calotípia així com creacions artístiques plenes de física i química.

So maker
Construirem un altaveu de paper, apendrem sobre electromagnetisme així com de la física del so.

CLUB MAKER
Educació Secundària
A Club MAKER donem a l’alumnat la possibilitat de crear els seus propis projectes maker. Treballem a partir de materials molt diversos i ens centrem en les àrees de tecnologia i programació.
Club Maker
Educació Secundària
En què consisteix?
El CLUB MAKER va més enllà d’un simple taller de robòtica on les activitats estan vinculades a marques o kits comercials. Al CLUB MAKER ens convertirem en creadors de tecnologia, dissenyant els nostres propis robots utilitzant recursos com la impressió 3D i la talladora làser.

Les activitats i projectes que es proposaran treballaran principalment tres disciplines de manera conjunta: programació, construcció i disseny. Durant el curs farem ús de plaques Micro:bit i els seus diferents components (sensors, motors, pantalles, …) per controlar les nostres creacions. Utilitzarem materials com cartró, fusta, brides, … per muntar les diferents construccions, i tindrem oportunitat d’afegir-li peces fetes amb impressora 3D. També utilitzarem ordinadors per programar les plaques de Micro:bit Una vegada l’alumnat adquireixi uns fonaments ben consolidats, seran capaços i capaces de desenvolupar els seus propis projectes.