Cuinem amb la ciència

Participants:

Fins a 30 participants

Durada recomanada:

2 hores


Taller cuina i ciència

Públic:

  • Educació secundària
  • Batxillerat
  • Adults

Repte:

Quan s’ha de posar la sal quan fem un brou? I quan bullim verdura? Quin fenomen explica el procediment per fer-nos un te? Quina ciència s’amaga darrera el bany maria? A través de l’experimentació donarem resposta a aquestes i moltes altres preguntes.


ObjectiusEducació secundària (ESO)Batxillerat / Públic adult
Descriure el procés d’òsmosi
Diferenciar canvi químic i canvi físic
Inferir el funcionament del bany Maria
Comparar la hidrofòbia de diferents materials
Reconèixer la implicació de la cuina en la salut humana

Descripció:

No és cap misteri que la cuina ha anat relacionada sempre amb la química i la bioquímica, els processos de cocció, ebullició, conserves amb sal i fum, melmelades, llaunes… tot sense excepció passa per anys aplicant la ciència. En aquest taller fem front a les preguntes que ens ofereix el món de la cuina i experimentem per tal de trobar-ne la resposta. No només parlarem de cuina sinó que farem cuina, i la farem des d’una perspectiva científica.

Taller cuinem amb la ciència

òsmosi | difusió | canvi físic | ebullició | canvi químic | reaccions de Mailard | hidrofòbia | hidrofília