La Revolta dels Elements: Crònica de Setmana Santa 2018

https://youtu.be/qS_sspdb5qs

Del 25 al 28 del passat mes de març, els infants i joves d’eXplorium van participar en les colònies científiques i tecnològiques de Setmana Santa.

En aquestes colònies el Gnom de la Terra, l’Aire, l’Aigua i el Foc, ens van fer saber que diversos crims s’havien comès contra el Planeta Terra.  Ens van facilitar totes les pistes que havien recollit i a nosaltres ens va faltar temps per posar-nos a investigar qui podia ser, tot acompanyant-los per aprendre un munt de coses!

Amb el Gnom de l’Aire vàrem aprendre a fer objectes voladors i estels i a utilitzar el vent per fer música amb una pastanaga!

   

 

Vàrem poder cristal·litzar una pila de productes químics i fer una excursió guiats pel Gnom de la Terra, on vàrem trobar fòssils. Sembla ser que totes aquelles muntanyes havien estat sota el mar feia molts i molts anys! I els més grans van aprofitar les ombres per mesurar les altures dels arbres i resoldre una pila d’enigmes.

   

 

El Gnom de l’Aigua ens va demanar que busquéssim una manera de netejar i filtrar l’aigua dels rius i així ho vàrem fer. Pedres de diferents mides, sorra i carbó actiu va ser la millor de les opcions. També vàrem tenir temps d’investigar com la força de l’aigua era capaç de propulsar un coet ben a munt. Sort de la 3a Llei de Newton!

    

 

Totes les pistes apuntàven al Gnom Rokefeler, un gnom ben entremaliat que gaudia tirant àcid als núvols i generant incendis, tot hi que ell deia que no treballava pas sol. Qui el podia estar ajudant?

Els més grans van utilitzar el Tub de Rubbens que els hi havia construït el Gnom del Foc per calcular la velocitat del so dins d’una atmosfera de Metà i els petits van estar posant a prova la seva lògica tot resolent reptes de diferents jocs de lògica gegants!

   

 

I de tant bé que ho havíem fet, vàrem aconseguir suficients pistes per resoldre el misteri. I sabeu què? Doncs que totes les pistes apuntaven als humans!!! Així doncs, haurem d’anar més en compte d’ara endavant!

I és així com ens acomiadem de les colònies científiques! Ens emportem a casa una pila d’amics i amigues, vivències i molts aprenentatges!