Crònica de la Sortida amb l’Institut Bitàcola

Crònica de la Sortida amb l’Institut Bitàcola

img_20161026_183620Els dies 26, 27 i 28 d’octubre els alumnes de primer d’ESO de l’Institut Bitàcola de Barberà del Vallès van marxar a la casa de colònies de Can Qué, a Esponellà (Pla de l’Estany) pel seu primer camp d’aprenentatge.

Després d’una visita a Besalú, els monitors i monitores ja van proposar el primer repte: seguint les característiques marcades per la civilització històrica a la que pertanyien, cada grup va haver de construir un artefacte per protegir una pruna de la força de la baixada d’una tirolina. No va ser tan fàcil, però se’n van sortir força bé!

Aquella mateixa nit els esperava un joc de nit al bosquet de la casa. Amb les llenternes van haver de memoritzar pistes dels grups rivals per poder completar la figura correcta.

L’endemà, després d’una “Jaca” matinera al més pur estil All Blacks, van haver de superar les olimpíades científiques. Van fer volar coets, gelats sense congelador, cromatografies de M&M’s, anamorfismes, fractals gegants, estimacions de massa,  traspassar una teranyina enorme, crear fluids no-newtonians… Cada prova, un repte d’allò mécataps diferent.

Per la tarda van resoldre un seguit d’enigmes egipcis per aconseguir les primeres fitxes de l’activitat de la nit. Un cop ben arreglats, mudats i mudades els porters més exigents els hi van permetre el pas al casino. Ens va semblar que la sort els va acompanyar… però finalment vam veure que el que estava de la nostra part va ser la probabilitat!

El darrer despertar el vam amenitzar amb un ball de pijames i lleganyes, al ritme del tren de l’alegria (xu xuuuu!). Ja per acomiadar-nos, vam construir catapultes i vam provar-les amb un “un-dos-tres-pica-paret” per tota la pista.

Tant els joves, els i les mestres com els monitors i les monitores ens ho vam passar molt bé, vam aprendre un munt de coses noves i vam tornar amb molta curiositat científica.

14591843_10154701075695742_5781098431425550137_n

Moltes gràcies, Institut Bitàcola!

Leave a comment