Crònica sortida científica FEDAC

El cap de setmana va començar dissabte a Can Rabassa on els monitors i els infants amb les famílies es van trovar a la casa de colònies.

Un cop instal·lats a les habitacions, vam realizar una sèrie de jocs de coneixença per saber una mica més els uns dels altres. Tot seguit, vam iniciar la nostra excursió botánica que va incloure el reconeixement de diferents arbres del bosc mediterrani típic de la zona. A mitja excursió vam trobar una capsa una mica misteriosa que deia que al menjador de la casa hi hauria un cofre per obrir, però no estava dirigit a nosaltres! Tornant cap a la casa vam trobar carbó, segons la nota en necessitaríem així que ens vam guardar una mica.

Un cop a la casa vam decidir continuar amb la investigació: ens havíem trobat un candau i volíem esbrinar la combinació per poder-lo obrir. Per fer-ho, ens esperaven 4 reptes diferents repartits en diverses habitacions de la casa. En petits grups, els vam anar a resoldre, ens esperaven diferents reptes lògico-matemàtics. Els vam resoldre tots i de cada habitació vam treure un número que ens va servir per obrir el candau. I dins de la caixa hi havia un pot amb sofre!

Contents amb la feina feta vam anar a sopar, tot boníssim! I ja quan era fosc vam sortir a fora amb les llanternes i ben abrigats per jugar una estona i….vam trobar un maletí amb un altre material. Amb els materials que havíem anat trobat durant el dia ens en vam adonar que en teniem prou per fabricar una mica de pólvora i poder obrir el cofre del menjador. I dit i fet, ho vam barrejar tot, ho vam encendre i … cofre obert!! A dins hi havia un pot, que segons una nota, contenia un virus perillós. Sabent que estava ben tancat i després de decidir trucar a la policia l’endemà, va ser l’hora d’anar al llit!

El diumenge pel matí, unes danses per tal de despertar-nos i activar-nos una mica.  I tot seguit vam anar a esmorçar.

Durant el matí vam fer una gimcana científica amb diferents experiments.

Abans de dinar, vam tenir temps per anar a explorar els voltants de la casa. I després d’haver dinat i descansar una estona, vam arribar les families a buscar-los i ens vam acomiadar!

https://youtu.be/hOdVdnfhUss

Leave a comment