Crònica de la Setmana Santa Científica

 

collage-2016-04-07 (1)

 

La nostra Setmana Santa científica va començar diumenge a la tarda a Can Rabassa. Els infants van arribar amb les famílies a les 17.00h i vam rebre la benvinguda per part dels monitors d’eXplorium. Un cop van marxar les famílies vam fer un munt de jocs per començar-nos a conèixer i saber una mica més els uns dels altres.

 

 

Abans de sopar, vam rebre una estranya visita, vam conèixer la Mare Naturalesa, que ens va explicar que ens trobàvem als dominis de la seva tribu, però que tristament, els seus fills es trobaven enfrontats degut a la “Robocarrera” anual…

Després de sopar vam conèixer un dels seus fills, el Xaman del Foc, que va ser l’encarregat de dotar als infants dels seus noms místics i el foc va ser qui va decidir quins infants formarien part de la seva facció, ja que el Xaman del foc i el seu germà, el Xaman de l’Aigua, estaven molt enfrontats. Vam anar a dormir sense saber si coneixeríem al Xaman del l’Aigua, quina intriga!!

Dilluns al matí ens va venir a despertar el Xaman de l’Aigua, ens va beneir i va posar-nos un repte que només els infants pertanyents a l’aigua podrien guanyar…

La idea de fer exercici al despertar-nos ens va agradar per tal de començar el dia amb energia, així que els altres dies vam poder gaudir de classes d’aeròbic, zumba i tota mena de balls.

L’enfrontament entre els dos Xamans, era palpable i dia a dia ens van fer partícips de la seva competitivitat enfrontant als infants de l’aigua i els del foc en diferents jocs i activitats per aconseguir guanyar la “Robocarrera”.

La Mare Naturalesa cada vegada més trista i avergonyida pel comportament dels seus fills, va premiar el treball en equip, la motivació i les ganes i va proclamar guanyadors a tots dos equips.

botànica

Una nit la Mare Naturalesa va aparèixer malferida!! Sort que tots nosaltres vam decidir ajudar-la i ens vam dirigir a la font d’En Manot per portar-li tot el necessari per guarir-se. Fulles i fruits de diferents arbres del clima mediterrani: Roure martinenc, Roure de fulla grossa, pi blanc, pi roig, pi pinyer, …

Va ser una excursió molt divertida i lluny dels xamans, els infants van fer pinya, i tots junts vam gaudir de la natura, vam poder fer convivència i jocs al bosc.

jocs i convivència al bosc

La Mare Naturalesa ens ho va agrair regalant-nos la recepta per fer-nos el nostre talismà. Per tal de portar-ho sempre ben guardat, vam decorar uns eppendorfs amb tinta fluorescent per veure-la amb llum negra.

jocs i estrelles

 

 

A les nits, abans d’anar a dormir… jocs i estrelles!!

 

 

 

 

 

La nostra última nit va ser màgica i molt emotiva… Els dos xamans germans van fer les paus per tal de tornar a veure a la seva mare, els infants els van ajudar a desxifrar el missatge de la Mare Naturalesa: UNIÓ. Vam fer un sopar “de gala” amb el menjador ben guarnit i vam ballar fins que el cos va aguantar!

nit de gala

Dimecres era el nostre últim dia per compartir, aprendre, jugar, conviure… Ho vam aprofitar d’allò més amb una gimcana STEAM, i preparant l’experiment que ensenyaríem a les famílies.

De tots nosaltres s’ha apoderat una mica més la ciència, i ens ho vam passar d’allò més bé.

Gràcies a tots!

https://youtu.be/6UCuyeIZN0Q

Leave a comment