Colònies de Setmana Santa 2017

Del dia 9 al dia 12 d’abril, un grup de nens, nenes i joves van anar cap a la casa de colònies de Can Rabassa, a Vilanova del Vallès, per passar quatre dies envoltats de noves experiències, jocs i molta ciència!

El grup de primària va contactar amb el grup de bruixes que viuen per la zona. Elles van mostrar molts dels trucs de màgia que utilitzen normalment, però els nens i nenes, ben espavilats, van veure que darrere d’allò tan espectacular s’hi amagava molta ciència. Van canviar colors d’aliments segons el seu pH, van fer música amb fruites i cassoles, van fer bombolles de sabó ben curioses…

Un inspector anti-màgia va treure el cap per allà, controlant que les bruixes trapelles no fessin de les seves. Gràcies als nens i nenes (i unes catapultes!) l’inspector va haver de fugir cames ajudeu-me i les bruixes van agrair el valor del grup convidant-los al seu akelarre, amb pocions màgiques protectores per a tots els mals.

Els joves d’ESO van estar tan enfeinats que gairebé no es van fixar amb les brúixes que passejaven per allà. Ells van dissenyar una màquina de Goldberg: un complex sistema de enginys i mecanismes encadenats que serveix per realitzar una tasca molt senzilla.

Per crear-la van estar barallant-se, amb el bon sentit de la paraula, amb molts imants de Neodimi per fer rifles de Gauss, circuits de gravetat, van programar robots i arduino… Fins aconseguir la seva trambòlica “Màquina d’eXplorium”!

I els monitors i monitores, ben cansades però satisfetes, van acompanyar tota aquesta canalla curiosa i enginyosa durant l’aventura. Quines ganes de repetir!

 

 

 

Leave a comment