Conferència Anton Aubanell

El passat dilluns 2 de març, vam tenir el privilegi d’escoltar l’Anton Aubanell, membre de la junta d’eXplorium, fer una conferència sobre l’ensenyament de les matemàtiques.

Ens va explicar com transmetre sensacions, emocions, a través de contingut visible, palpable, com són les bombolles, la seva especialitat. També que es basaven en el principi de la tensió superficial, i que per mantenir l’estructura les bombolles minimitzen la seva superfície, s’uneixen amb uns angles determinats, i moltes altres coses. I quan ja estàvem completament meravellats amb les bombolles, ens va explicar els misteris que no coneixem del calendari que tant fem servir.
Ens va transmetre també algunes inquietuds seves sobre la percepció de les matemàtiques entre la gent del carrer. L’opinió pública que diu que les matemàtiques són difícils, com saber transmetre que són difícils però apassionants, també l’estigma segons el qual una persona que en sap de matemàtiques ha de ser apartada, com fer que tothom en sàpiga i ningú se senti exclòs per saber-ne o no.

Va ser molt interessant i captivador! – Vicenç Palmero, monitor d’eXplorium