Petits científics inventors: Seguim experimentant!

Ja fa un mes que hem començat les extraescolars i els nostres petits científics inventors ja han superat les Proves d’Accés a l’Acadèmia de Detectius i ja en formen part!

img_20161011_144639Primer de tot, han esbrinat on s’amaga l’investigador del “perquè les torrades amb melmelada acostumen a caure pel cantó de la melmelada?”, tot jugant amb la flotabilitat! Han aconseguit passar tota l’aigua inicial d’un cantó a l’altra fent diversos experiments sobre pressions. Sabeu que l’aire ocupa un espai i que amb en aquest principi es regeixen algunes fonts?

img_20161018_145558-1També hem construït fractals per posar a prova el nostre pensament algorísmic! No sabeu que són els fractals?? Nosaltres ens ho vam passar molt bé fent iteracions i iteracions! Sabíeu que el bròquil o el llamp són també fractals?

img_20161025_131144-1Tantes coses hem descobert i ens han ajudat a descobrir, que els hem entregat l’objecte identificador de l’Acadèmia: un polímer. Però no l’hem fet nosaltres, no, no… L’han creat ells mateixos a partir d’una reacció química! I és que un polímer és el producte de dos reactius: l’etanol (o alcohol) i silicat de sodi, i hem pogut observar que aquests dos líquids transparents han reaccionat i s’han transformat en una substància sòlida, blanca i que, a més a més, bota!

Leave a comment