Durant aquest mes, els nostres alumnes no només han seguit programant i construint robots; també han tingut l’oportunitat de fer un treball de camp sobre la força que són capaços de fer els robots que construeixen!
A partir de la fabricació bàsica d’un robot, els hi hem proposat que intentin arrossegar diferents pesos. D’aquesta manera, han analitzat quin és el pes màxim que és capaç d’estirar o empènyer un robot.
La metodologia d’aquest estudi experimental s’ha basat en arrossegar diferents pesos sobre superfícies variades. Per tal de completar l’activitat, els hi hem plantejat una sèrie de preguntes per tal de treure el màxim profit de l’activitat:
– Com afecta la força que pot arribar a fer un robot movent-se en una superfície lliscant?
– Si un robot és més pesat, serà capaç de moure més pes?
– Si afegim un motor extra al robot, quina és la millora quant a pes que pot empènyer?
Els nostres alumnes han pogut modificar els robots per inventar les seves pròpies creacions i comprovar quin d’ells tenia més força. A més, han practicat l’esperit col·laboratiu treballant amb diferents robots a la vegada per tal de poder moure objectes molt pesats que un sol robot seria incapaç de desplaçar!
Amb aquest estudi, els nostres alumnes han après una gran varietat de conceptes, com el fregament, l’adherència o la suma de forces, i molts més.