Petits científics inventors: Hem resolt científicament el cas!

Els nostres petits científics inventors segueixen resolent els problemes amb els que ens trobem! Després de passar les Proves d’Accés a l’Acadèmia de Detectius, els hem proposat un nou cas.
Primer de tot, han trobar l’explicació a la pregunta “com ha pogut desaparèixer tota la informació de l’ordinador de l’Acadèmia?”, tot descobrint que molt sovint els nostres sentits ens enganyen.
Què passa quan ens punxem diferents parts del cos? Notem 0, 1 o 2 punxades? Sabeu que ho encertem o no en funció de la part del cos, perquè els receptors del tacte els tenim repartits de forma desigual? Què passa si tenim la llengua seca, percebem millor o pitjor els gustos? Sabeu que necessitem que la nostra boca estigui humida perquè les substàncies dels aliments puguin entrar a la llengua a través de les papil·les gustatives? Proveu-ho vosaltres mateixos a casa!
Després, han descobert on s’amaga la persona que ens va robar la informació, utilitzant la reflexió i la refracció de la llum per orientar-nos en el mapa. Proveu de col·locar un dibuix darrere un got d’aigua… El dibuix canvia si el got està buit o està ple?
Finalment han sabut qui és el culpable, tot descartant sospitosos a partir d’experiments amb diferents aliments!
Què és el que fa que la poma es torni de color marró tan de pressa, és a dir, que s’oxidi? Sabeu que posar-hi llimona és una bona solució, perquè protegeix la poma de l’aire? Això sí, us ha d’agradar el gust àcid de la llimona, eh! I no acabaríem mai amb les preguntes… La poma és dolça? Això vol dir que té sucre? Tot el que és dolç té sucre i tots els sucres són dolços? Això ens vam preguntar nosaltres i vam comprovar que un macarró té sucre! No el sucre que coneixem, sinó un altre que no és dolç i que es diu midó!
Com veieu, ens encanta la ciència!! I a vosaltres!?

Leave a comment