Petits científics inventors: Superem el primer dia amb èxit!

La setmana passada vam iniciar les extraescolars d’experimentació amb els nostres petits científics inventors!

Els nens i nenes de les diferents escoles van descobrir que l’Acadèmia de Detectius els hi havia preparat diferents reptes per posar-los a prova aquest trimestre. Abans que res, però, els vam demanar les seves empremtes dactilars per tenir-los ben fitxats! I vam observar les semblances i les diferències entre elles i vam aprendre que existeixen diferents tipus d’empremtes però que totes i cada una d’elles són úniques al món!img-20161011-wa0005img-20161011-wa0001

Un cop fitxats, tots ells, sense excepció, van superar la primera de les Proves d’Accés a l’Acadèmia de Detectius (PAAD). Qui va segrestar el lloro de la Sra. Fletxa? Això és el que vam haver de descobrir a partir de diferents proves i moltes deduccions!

Finalment, comparant empremtes, vam deduir qui podia ser la persona que l’havia segrestat. I és que les empremtes ens donen molta informació per poder resoldre misteris!

captura

I tu, quin tipus d’empremta tens a cada dit? Quants tipus diferents tens? De quin tipus en tens més? Sabies que el tipus més comú és la baga i el menys, l’arc?

 

I recordeu que, ja a casa, us podeu descalçar i observar també les empremtes que teniu als peus!

Leave a comment